Ølbrygning – en hyggelig hobby

26 maj 2021 Astrid Pedersen

Sommeren er lig med mange solskinstimer og hyggestunder i skyggen. Sidst nævnte skal helst tilbringes i selskab med kølige drikkevarer.

For de flestes vedkommende er en velbrygget øl på sin plads efter mange timers aktivitet med eksempelvis have arbejde under den strålende sol. Og her vil du virkelig kunne imponere venner, familie, kolleger og naboer med hjemmebrygget øl.

Hvordan kommer jeg bedst i gang med at brygge min egen øl?

Hvis du går rundt med en lille brygmester i maven og gerne vil ud over stepperne med din fremtidige hobby kan du med fordel investere i en såkaldt Brew Box fra Hjemmebryggeren. Hjemmebryggeren forhandler alle former for brygudstyr, såvel udstyr til nybegyndere som semi professionelle bryganlæg som anvendes af ditto brygmestre og i forbindelse med pilot produktion på de større bryghuse.

En Brew Box indeholder en fem liters gærtank med taphane, gærrør med tylle, målebæger, vægtfyldemåler og termometer samt otte 50 cl patentpropflasker med tilhørende patentpropper. Du bruger din Brew Box sammen med det der kaldes for en All Grain Kit.

En All Grain Kit indeholder alle de ingredienser som skal bruges i forbindelse med brygning af eksempelvis Pale Ale, pilsner, lager, Bock eller andre øl typer, i nøje afmålte mængder afstemt i forhold til øl typen. Når du brygger øl ved hjælp af en Brew Box og en All Grain Kit skal du desuden bruge helt almindelige køkkenredskaber så som en gryde, en kasserolle, et dørslag, en si og en grydeske.

Så er du faktisk godt kørende og vil kunne fremstille op til fire liter øl ad gangen. Og så er du klar til at servere hjemmebrygget øl til sommerens fester og sociale sammenkomster.

Hjemmebryggeren – det rette sted at købe brygudstyr

Hjemmebryggeren er blandt Danmarks førende online leverandører af udstyr til ølbrygning. Se det store udvalg på hjemmebryggeren.dk.

Flere nyheder