Uanset om du har en kæmpe have eller blot en lille parcelhus have med et par bede tager det tid at slå græsset om sommeren så haven er pæn og dejlig at opholde sig i om sommeren. For nogle er det hyggeligt at slå græsset, men for mange andre er det et hårdt, kedsommeligt og tidskrævende at slå græsset og de vil hellere bruge tiden på noget andet.

Det kan være noget andet havearbejde eller blot at sidde og nyde sommeren på terrassen. Græsslåningen kan i dag løses ved at købe en robotplæneklipper. Du kan læse mere om robotplæneklipperen her https://kabelnedlaegning.dk/installation-af-robotplaeneklipper/.

For at robotplæneklipperen ved hvor den skal køre og klippe græsset, er det nødvendigt at grave eller stikke en kant ned langs græsplænen. Det er noget du selv kan gøre, men det er også muligt at få et firma til at stå for installeringen.

Vil en robotplæneklipper larme og genere os og naboerne

En robotplæneklipper larmer ikke og vil hverken genere jer eller naboerne, da den er drevet på batterier og solenergi. Det betyder at den er næsten lydløs, når det arbejder eller er til opladning. En robotplæneklipper kan klippe i omkring 60-90 min inden den igen skal til opladning.

Den vil selv køre til opladning, når den er ved at løbe tør for energi. De fleste robotplæneklippere kan klare en almindelige have, men hvis din have er stor eller f.eks. har kuperet områder, kan det være nødvendigt at investere i en med en kraftigere maskine. Der er en kode på robotplæneklipperen som sikre den imod tyveri. 

Den hyppige klipning betyder, at det er små stykker græs der klippes af og de falder ned i græsplænen hvor det fungere som gødning til græsplænen. Samtidig vil mos og kløver forsvinde for modsat græsset trives de ikke ved at blive hyppig klippet.