Hvis man døjer med gigt, eller har en mistanke om, at man er ved at få gigt, så kan det være aktuelt at tage forbi en Reumatolog. En reumatolog er nemlig specialist i gigt, og kan derfor give et kvalificeret bud på, hvordan man bedst kan arbejde med sin gigt, og få den bedst mulige hverdag på trods af gigten. Læs mere om hvad en reumatolog kan hjælpe med herunder.

Hvad er en reumatolog

En reumatolog er en slags læge, som er specialist i gigt. De har valgt at uddanne sig indenfor området, så de kan hjælpe gigtpatienter med at få en normal hverdag, og samtidig give dem vejledning på, hvordan de bedst får bugt med deres gigt.

Give vejledning

Hvis du døjer med gigt, så anbefales det, at du tager forbi en reumatolog i Farum eller finder en nær dig, hvis du ikke kommer fra Farum. Ved at tage forbi en reumatolog kan du nemlig få vejledning til din gigt, hvad du kan gøre for at mindske smerter, og hvordan du nemmest kan få en normal hverdag på trods af du har gigt.

Finde ud af om det er gigt eller ej

Der er sommetider, hvor en reumatolog efter undersøgelser finder ud af, at patienten de har forbi ikke har gigt. Her er det typisk fordi patienten har en bindevævssygdom istedet, og derved har symptomer som kan minde om gigt. Hvis dette er tilfældet, så vil en reumatolog kunne vejlede dig på området, så du ved hvordan du skal håndtere det fremadrettet, og hvem der kan hjælpe dig videre i dit forløb. Hvis du er heldig, så kommer du ind til en reumatolog, som også kan hjælpe dig på den front, men er dette ikke tilfældet, så vil de med garanti kunne give dig en henvisning, så du kan få den hjælp du har brug for.