Hvis du er typen, som går op i hudpleje og i at holde huden sund og frisk, plejer du den sikkert hver dag med serum, olie og fugtgive creme. Du sørger selvfølgelig også for grundig afrensning af huden hver eneste aften, således at fedt, makeup og snavs fra luft forurening fjernes inden sengetid. Men husker du også at forkæle huden i dybden fra tid til anden, ved hjælp af en lækker og nærende eller rensende ansigtsmaske?

Hvilke ansigtsmasker findes der?

Du bør nemlig supplere din daglige hudpleje rutine med en ugentlig grundig og dybdegående afrensning af din hud efterfulgt af en ansigtsmaske som dækker hudens behov for enten pleje, næring, fugt eller dybderens. Der findes et hav af forskellige slags ansigtsmasker – og du skulle meget gerne kunne finde én, som matcher din huds behov.

Hvis din hud hører til den typisk skandinaviske type, som let tørrer ud og derfor bliver følsom i overfladen, er det vigtigt at sørge for at huden er gennemfugtet og får tilført den rette næring. Dette kan du for eksempel gøre med en ansigtsmaske, som indeholder alger, for eksempel Chlorella eller Spirulina. Disse havalger er nemlig særdeles rige på næring, og binder samtidig fugten i din hud uden at stoppe porerne til. Og så kan du glæde dig over en ungdommelig og gennemfugtet hud med masser af glød og elasticitet.

Den fedtede hud, som har en tendens til at danne bumser, hudorme og andre urenheder, kan balanceres med en ansigtsmaske indeholdende aktivt kul. Du kan også forsøge med en ansigtsmaske med en let frugtsyre eller enzymer, som skånsomt peeler huden – men undgå at fortsætte anvendelsen, hvis huden bliver rød og irriteret. Du kan med fordel købe ansigtsmasker på nettet.

Du kan finde et stort og velassorteret udvalg af ansigtsmasker hos Sephora i den online shop på sephora.dk