Et loft der hænger lidt, ser måske ikke ud til at være et problem, men det kan indikere, at en lækage i taget forårsager fugt i loftet, som endnu ikke er blevet identificeret. Et hængende loft kan berøres af en hånd eller et kosteskaft: hvis det føles blødt eller har konsistensen af ​​blød pap, skyldes det sandsynligvis overskydende fugt fra en lækage. Et hængende loft bør ikke ignoreres, før lækagen bliver værre og bør du overveje at få hjælp fra en professionel, for så er det nok på tide at få et Nyt tag.

Mørke striber

Pletter og mørke striber i loftet indikerer, at der er fugt, der når dit loft på grund af en lækage. Fugtigheden fra taget kan også nå væggene og efterlade pletter fra toppen af ​​væggen til bunden. Du kan muligvis ikke se lækagerne, men mørke pletter indikerer, at vand kommer ind igennem, taget og bør undersøges for lækager.

Lyset skinner gennem tagpladerne

Fra et loft eller lignende sted, hvor indersiden af ​​taget er eksponeret med lyset slukket, kan du muligvis se små lysstriber eller revner i dagslys skinne gennem taget. Dette er et tydeligt tegn på, at taget er beskadiget, eller at der mangler tagplader, og at taget sandsynligvis lækker. Taget skal udskiftes eller repareres ved enhver indikation af, at der kommer lys gennem taget til indersiden af  dit ​​hjem.

Når taget er for gammelt

Hvis dit tag er over 20 år gammelt, skal du have nyt tag. Hvis du købte huset uden nogen viden om, hvornår taget blev udskiftet, er chancerne for, at det også er ved at være din tur, når du ser dine naboer udskifte deres tage. Vent ikke på, at dit tag svigter og lækager vises. Få det undersøgt for at afgøre, hvornår en udskiftning kan være nødvendig. Hvis naboerne udskifter deres tag, skal du ringe til en professionel og lad dem kontrollere taget for tegn på, at det skal udskiftes.