Sommeren er lige rundt om hjørnet – og med den lange, solrige dage med masser af lys og varme. Om sommeren er der mange som benytter muligheden for at komme den vinterblege hud til livs gennem intensiv solbadning og målrettet ”tanning”, som det også kaldes. Dette kan dog godt være en noget risikabel affære.

Selv om solens lys har mange gode egenskaber – det stimulerer for eksempel dannelse af det vigtige D vitamin i huden – er de skarpe stråler også temmelig skadelige.

Vi lyse nordboer kan ikke tåle så meget sol lys som mere pigmenterede personer. Dette ses tydeligt på den kraftige rødmen som fremkommer når den ubeskyttede hud bliver udsat for UV lys efter at have været pakket ind hele vinter halvåret igennem.

Derfor er det vigtigt at du lægger blidt ud med din solbadning – og at du samtidig beskytter huden og plejer den både før og efter din tanning session.

Beskyt huden med solcreme

Først og fremmest er det essentielt at du ikke solbader over middag og i de tidlige eftermiddagstimer, det vil sige mellem 12 og 15. her står solen nemlig lige på, og du får således maksimal udsættelse for det potentielt farlige UV lys.

Hvis du solbader om formiddagen og sent om eftermiddagen kan du skåne din hud og minimere risikoen for forbrændinger. Samtidig bør du bruge en solcreme med en UV beskyttelsesfaktor på mindst 50. På den måde skærmer du huden mod de stråler som kan forårsage dybe skader i huden og i værste fald hudkræft.

Plej din hud med aftersun lotion

Det er også vigtigt at pleje huden når den har været udsat for koncentreret sol lys. Her kan du vælge en lækker aftersun lotion som indeholder plejende og kølende ingredienser som for eksempel Aloe Vera eller mentol – eller måske en aftersun lotion med indbygget selvbruner, for den flotteste kulør. Find din aftersun lotion på smoerdigind.dk.