Det er blevet populært som aldrig før at kunne bette på hesteløb. Det hænger blandt andet sammen med, at man i 2018 fik lavet brud på monopolet omkring, hvem der måtte udbyde mulighed for at bette på hestevæddeløb.

Således er der nu rig mulighed for at bette på ens favoritheste via internettet, så man ikke behøver fysisk at møde op ved en hestevæddeløbsbane, men selv kan foretage bettingen derhjemmefra.

Måske er du derfor ny udi oplevelsen at vædde på heste, og du vil sikkert opleve mange forskellige tips og forklaringer til, hvordan du better på den “rigtige” hest til et hestevæddeløb – men de råd holder ikke altid stik.

Hvad der derimod holder stik, er reglerne ved hestevæddeløb, som vi vil berøre en smule af i dette indlæg, så du føler dig lidt bedre rustet til at forstå sporten som helhed og derfor måske får et bedre udgangspunkt til at regne ud, hvordan du bedst better på heste og lægger den bedste strategi til at vinde på hestevæddeløb.

Vidste du for eksempel, at rytterne, der også bliver kaldt jockeyerne, bliver vejet før og lige efter et væddeløb? Det sker blandt andet for at være sikker på, at der bogstaveligt talt ikke bliver snydt på vægten, så alle heste konkurrerer under lige vilkår og ikke har stor vægtforandring under et løb.

Derfor ser man ofte, at en jockey ikke er særligt stor af statur i hverken bredde eller højde.

Det er også et krav, at hesten præsenteres for juryen inden et løb, så de selv kan besigtige, at hesten ikke er skadet eller på anden måde uklar til at deltage i et løb og ikke bliver tvunget til dette.

Endvidere kan selvsamme jury vælge at diktere omløb eller diskvalificere en hest efter et løb, hvis man dømmer usportslig opførsel under løbet ved blandt andet, at en hest og rytter bevidst har tvunget eller presset en anden hest, så den ikke havde en fair chance for at gennemføre sit løb.

Du kan nok se, at denne jury besidder stor magt, og nu besidder du formentlig også en større viden om hestevæddeløb, så du er klar til bette givtigt.