Når et menneske rammes af en angst lidelse, starter det gerne i det små, nærmest umærkelige. Især når det handler om generaliseret angst er grænsen imellem almindelig, sund bekymring og en sygelig angst tilstand hårfin. Det kan godt være vanskeligt at vurdere, om man lider af angst, eller blot er et nervøst gemyt, som bekymrer sig lidt mere end de fleste.

Bekymringer, som karakteriseret generaliseret angst, er ofte centreret om uhyggelige ting så som katastrofer, sygdom og død, som kan tænkes at ramme én selv eller de nærmeste. De fleste af os tumler med disse tanker i ny og næ – men for en angst ramt person er hverdagen en kamp at komme igennem, fordi alting handler om disse emner. Mennesker, som lider af svær generaliseret angst, vil have vanskeligt ved at gennemføre en normal dagligdag med alle dens gøremål og aktiviteter. Selv det at komme uden for hjemmet kan være en kamp, idet man er angst for, hvad der kan ske med én i mødet med verden udenfor – og hvad der kan ske med hjemmet i eens fravær. Det er ikke svært at forestille sig, hvorledes generaliseret angst kan være endog særdeles invaliderende.

Det samme gælder for panikangst – her vil man som angst patient aldrig vide, hvornår det næste anfald af åndenød, hjertebanken, tunnelsyn eller måske endda besvimelse rammer én. Og så har man måske ikke den helt store lyst til at sætte sig selv i situationer, hvor et sådant anfald kan være ubelejligt, hvilket vil sige stort set alle dagligdags situationer.

Få den rette angst behandling hos en ekspert

Føler du, at bekymringerne er ved at få overtaget i din tilværelse – eller lever du i kontant frygt for næste angst anfald? Så kan du trygt opsøge Kim Liljehult, som – udover første hånds kendskab til langvarig angst – også er uddannet psykoterapeut med speciale i angst behandling. Læs mere på https://www.angstekspert.dk/behandling-af-angst/